Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vlak projel ve Strančicích návěst zakazující jízdu, na místo museli vyjet i drážní hasiči

Dnes v 6.20 hodin ve Strančicích projel osobní vlak vyjíždějící ze Strančic návěst zakazující jeho jízdu a vyjel přímo proti jedoucímu osobnímu vlaku z Prahy do Benešova u Prahy.

Vlaky zastavil výpravčí funkcí zabezpečovacího zařízení „Generální stop“. Oba osobní vlaky, plně obsazení cestujícími, zastavily přibližně 600 metrů od sebe.


Na místo vyjeli drážní hasiči z Prahy, jejich úkolem měla být evakuace cestujících z obou vlaků. K tomu však nakonec nedošlo, vlaky dojely do nejbližší stanice.


Při mimořádné události nebyl nikdo zraněn. Provoz na trati byl obnoven v 7.55 hodin.

Ve Strančicích se již jedná o druhý případ projetí tohoto návěstidla za posledních šest měsíců, 2. 8. 2012 ve 22.02 projel nákladní vlak návěst zakazující jeho jízdu a vjel do postavené vlakové cesty osobnímu vlaku, který měl odjíždět ze Strančic. Při nehodě nedošlo ke zranění ani škodě. Nákladní vlak zastavil sám strojvedoucí.

Podle statistik Drážní inspekce se v minulém roce událo na železnici 77 případů projetí návěstidla zakazujícího jízdu, což je stejně jako v roce 2011. Při těchto událostech nebyl nikdo zraněn ani usmrcen. V letošním roce je to již čtvrtý případ.

Drážní inspekce

Sdílet