Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při jízdě k zásahu havarovalo ve Vsetíně hasičské vozidlo, při nehodě byl zraněn jeden hasič

V 05:00 hodin byl na krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámen požár stodoly v obci Červenka na Vsetínsku. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín spolu s jednotkami dobrovolných hasičů z Jablůnky a Vsetína.

Při jízdě na místo zásahu, na ulici Jasenická ve Vsetíně, došlo k převrácení zásahového vozidla T 815 4×4 profesionálních hasičů ze Vsetína. Ze čtyřčlenné posádky zásahového vozidla byl následně jeden z příslušníků převezen zdravotnickou záchrannou službou do zdravotnického zařízení a to z důvodu podezření na zranění ramene. K preventivní kontrole zdravotního stavu byli velícím důstojníkem směny, který byl na místo mimořádné události vyslán, převezeni i ostatní hasiči z posádky havarovaného vozidla.

Na místo nehody byla operačním důstojníkem v 06:14 hodin vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice s automobilním jeřábem T 815 AV 14.

Na místo události se také dostavili pracovníci technických služeb, aby provedli kontrolu a zabezpečení sloupu veřejného osvětlení, který byl v důsledku nehody poškozen.

V současné době jsou na místě nehody prováděny likvidační práce.

Ostatní vyslané jednotky hasičů pokračovaly na místo hlášené události, kde se následně ukázalo, že k žádnému požáru nedošlo. Jednalo se o planý poplach.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet