Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Úvalech u Prahy usmrtil projíždějící rychlík muže, na místě zasahovaly všechny složky IZS

Zdravotnická záchranná služba, policie a jednotka pražských drážních hasičů, všechny tyto složky IZS byly povolány dne 30. 1. 2013 ve večerních hodinách do železniční stanice Úvaly, odkud byl oznámen střet vlaku s osobou. Z prvotního hlášení nebylo zřejmé, zdali může být sražený člověk na živu.

Drážní hasiči dostali během jízdy k události od operačního střediska zprávu, že se jedná o smrtelný střet, což bylo vzápětí potvrzeno průzkumem přímo na místě.

Přivolaný lékař ZZS provedl pouze ohledání torza těla, které projíždějící vlak roztrhal. Zranění muže tak byla neslučitelná se životem.

Policie započala vyšetřování tragické nehody společně s drážním vyšetřovatelem, hasiči zajistili místo události a ve spolupráci s pracovníky vlakové čety evakuovali z rychlíku, který muže srazil, všechny cestující zpět na nádraží.

Po ukončení šetření jednotka HZS SŽDC provedla asistenci pohřební službě při odstranění těla z kolejiště a následně pomocí vysokotlaku a desinfekčních prostředků očistila dopravní cestu a část nástupiště od lidských ostatků. Vzhledem k tomu, že byla na toto značná spotřeba vody, musel se v místě vyhledat hydrant pro opětovné naplnění nádrže CAS 24 Mercedes.

Příčinou tragické události je zřejmě nešťastná náhoda, potvrdí to však až výsledek vyšetřování.

Sdílet