Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na zaklíněné vozidlo jen naviják nestačil, hasiči museli použít i pneumatické vaky

V 16:20 hodin byla na žádost příslušníků městské policie vyslána jednotka hasičů centrální stanice Zlín na ulici Luční, kde bylo nutné zabezpečit osobní vozidlo proti samovolnému pohybu ze srázu nad objektem bytového domu.

Jak bylo následně zjištěno, vozidlo Škoda Octavia přejelo prostor parkovacího místa a svou přední polovinou zůstalo ve srázu nad blízkým objektem bytového domu. Dalšímu pohybu vozidla zabránil betonový obrubník parkoviště, o který se podvozek vozidla zachytil.

Hasiči po domluvě s majitelem vozidlo zajistili za pomoci navijáku a pokusili se ho vytáhnout zpět na parkovací plochu. Zaklínění podvozku vozidla na obrubníku bylo ovšem natolik pevné, že samotný naviják na vyproštění nestačil. Hasiči proto přední část vozidla nadzvedli za pomocí pneumatických zvedacích vaků, a teprve poté se podařilo vozidlo navijákem vytáhnout.

Vzhledem ke skutečnosti, že nedošlo k žádnému úniku provozních kapalin a vozidlo bylo po vytažení zabezpečeno, nebylo nutné na místě zásahu provádět žádné likvidační práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet