Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ledovka zapříčinila několik nehod ve Zlínském kraji

První dopravní nehoda byla na naše operační středisko oznámena v 05:43 hodin. Podle prvotních informací došlo ke střetu dvou osobních vozidel u Jarcové na Valašskomeziříčsku.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálů ze stanice Valašské Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobních vozidel zn. Opel a Škoda. Všichni účastníci nehody byli mimo havarovaná vozidla a bez zranění.

Hasiči zabezpečili vraky vozidel proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin a předali místo události policii.

V 05:50 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu k hlášené dopravní nehodě nákladního vozidla, ke které mělo dojít na komunikaci ze Starého Hrozenkova směrem na Slovensko. Současně byl vyhlášen poplach i jednotce dobrovolných hasičů obce Starý Hrozenkov. Oznamovatel také uvedl, že řidič zůstal v kabině tahače zaklíněn.

Jak následně hlásil velitel dobrovolné jednotky k nehodě došlo na území Slovenské Republiky u obce Drietoma. Nákladní vozidlo bylo převráceno v potoce u komunikace. Řidiče vozidla hasiči vyprostili z kabiny hned po svém příjezdu.

Na místo události se následně dostavili i jednotky záchranných složek Slovenské republiky. Po jejich příjezdu bylo místo nehody předáno a naše jednotky se vrátily zpět na své stanice.

Deset minut po ohlášení nehody kamionu vyslal operační důstojník ze Zlína jednotku profesionálů z Uherského Hradiště k další oznámené dopravní nehodě. Na výjezdu z obce Vlčnov došlo k nehodě jednoho osobního vozidla.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se vozidlo nachází v příkopu u komunikace a že došlo ke zranění jedné osoby. Ta byla předána do péče zdravotnické záchranné službě a následně i transportována k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

Jednotka zajistila místo nehody a následně ho předala policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet