Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při hromadné nehodě se postupně střetlo osm vozidel, nehoda si vyžádala jen dvě lehčí zranění

Dnes se kolem 6:30 hodin neudrželo celkem 8 osobních vozidel na ledovce, která se navzdory oblevě vytvořila v lesním úseku před obcí Dolní Krupá ve směru od Mimoně.

Tři řidiči tady postupně sjeli do pravého silničního příkopu, dva do levého ( zde do sebe navíc nabourali ) a tři vozidla se střetla přímo na silnici. Zde nejprve jeden z řidičů manévr brždění zvládl dobře, pak ale do něj zezadu narazil jiný šofér, přijíždějící ze stejného směru, a do obou předchozích aut naboural další řidič, který projížděl kritickým úsekem po nich v krátkém časovém odstupu.

Nebezpečně vyhlížející karambol s rozbitými auty rozházenými kolem komunikace si naštěstí vyžádal jen dvě lehčí zranění, se kterými byli pacienti vozidly zdravotnické záchranné služby převezeni na ošetření do českolipské nemocnice.

Dopravní policisté museli bezprostředně po události tento silniční úsek zcela uzavřít a od 7.40 hodin je tu doprava řízena kyvadlově. Hmotná škoda na vozidlech bude sečtena v průběhu dne. Policisté dokumentaci jednotlivých havárií a nehod stále ještě zpracovávají.

por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí PČR

Sdílet