Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V pátek 1. února zasahovali hasiči SŽDC Česká Třebová u železniční i dopravní nehody

Hasiči směny B začali páteční výjezdy v čase 7:25 hod. s vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 k na žádost KOPIS Pardubice k dopravní nehodě na kopec „Kohout“ na komunikaci mezi Českou Třebovou a Litomyšlí.

Jednotka po příjezdu na místo zjistila, že osobní automobil Ford Mondeo je mimo komunikaci. Řidič byl bez zranění a k úniku provozních kapalin nedošlo. Na místo nehody musel být povolán jeřáb ze stanice HZS CPS Ústí nad Orlicí na vyproštění automobilu, při kterém jednotka SŽDC provedla asistenci a účastnila se řízení dopravy. Jednotka se vrátila zpět na základnu v čase 8:56 hodin.

K odstranění stromů ohrožujících bezpečnost železniční dopravu vyjela jednotka v čase 9:24 hodin s vozem CAS 24 L101 v počtu 1+3.

Jednotka po příjezdu na místo za pomoci lezecké výstroje, motorových pil, pracovního lana a ochranných pomůcek provedla odstranění 2 stromů a ořezání větví na jednom stromě. Zpět na základnu se hasiči vrátily v čase 13:39 hodin.

Na nahlášenou železniční nehodu v železniční stanici Choceň hasiči vyjely v čase 14:23 hodin s vozem CAS 24 L101 v počtu 1+3 a VEA Nissan X–Trail v počtu 1+OSB SŽDC s.o.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zabezpečila místo nehody. Bylo zjištěno, že civilní osoba je usmrcena. Jednotka prováděla asistenci posádce ZZS. Po odklizení ostatků těla provedla omytí, úklid, kontrolu nástupiště a železničního svršku. S vozem CAS 24 přejela do železniční stanice Zámrsk k očištění hnacího vozidla. Na místo MU byl dovezen vyšetřovatel OSB SŽDC s.o.k vyšetření nehody. U nehody dále zasahovala Policie ČR, Drážní inspekce a Pohřební služba. Jednotka přijela zpět na svoji základnu ve 20:03 hodin.

Poslední páteční výjezd byl v čase 21:21, kdy jednotka vyjela s vozem VEA Nissan X-TRAIL v počtu 1+OSB SŽDC s.o. Hasiči provedli odvoz zaměstnance OSB SŽDC s.o. k vyšetření nehodové události do železniční stanice Ústí nad Orlicí, kdy došlo k rozřezu výhybky. Po vyšetření nehody se se vrátila jednotka zpět na základnu.

Michal Janza

Sdílet