Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Benešovsku shořela stodola, škoda se odhaduje na milion korun

Dnes, 3. 2. 2013 krátce před jednou hodinou ranní přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru stodoly v obci Soutice na Benešovsku.

K události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Zruč nad Sázavou a Vlašim, dále dobrovolné jednotky Zdislavice, Zruč nad Sázavou a Trhový Štěpánov.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že požárem je zasažena celá stodola, ve které je uskladněno seno, kombajn a traktor. Hasiči za pomoci několika vodních proudů v dýchací technice provedli likvidaci požáru.

Předběžná škoda byla vyčíslena na jeden milion korun, příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.


Do redakce dorazilo i poděkování zasahujícím:

Vážení, dovolte mi, abych Vám jménem naší celé rodiny poděkovala za profesionálně odvedenou práci, za nekonečné hodiny usilovné a vyčerpávající dřiny. Každý z Vás byl u zásahu potřebný, každý z Vás plnil svůj úkol odpovědně a obětavě. Dokázali jste, že jste skutečnými profesionálními a dobrovolnými hasiči na svém místě.

Děkuji profesionálním a dobrovolným hasičům ze Zruče nad Sázavou, veliteli zásahu panu Romanu Blehovi, profesionálním a dobrovolným hasičům z Vlašimi, dále dobrovolným hasičům z Trhového Štěpánova a Zdislavic. Rovněž děkuji dobrovolným hasičům ze Soutic za pomoc při likvidaci dřeva a ohlídání obytných nemovitostí po požáru.

Naše poděkování rovněž patří všem hasičům na operačním středisku v Kolíně, Kutné Hoře a vyšetřovateli HZS z Benešova.

Nemohu zapomenout ani na příslušníky Policie ČR z obvodního oddělení Čechtice, službu kriminální Policie Benešov a oddělení služební kynologie středisko Domašín, kteří plnili své úkoly u této události se stejnou odpovědností a houževnatostí jako hasiči.

Dále můj dík patří obecnímu úřadu Soutice, především starostce p.Aleně Exnerové za morální podporu, materiální a finanční pomoc.

Děkuji rovněž sdružení Kalňáci za poskytnutí finančního daru.

Ještě jednou velký dík všem přátelům, kamarádům, známým a spoluobčanům, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na likvidaci tohoto živlu.

Alena Vinšová s rodinou
Kalná č.p.4

Sdílet