Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nárazu vozidla do sloupu v Horním Těrlicku zemřela jeho řidička, zasahujícím se ji nepodařilo oživit

Jedna jednotka HZS Moravskoslezského kraje se třemi zásahovými vozidly

zasahovala dnes odpoledne u tragické dopravní nehody v obci Horní Těrlicko na Karvinsku. Při dopravní nehodě byla bohužel usmrcena jedna osoba.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje obdrželo informaci o dopravní nehodě v neděli 3. 2. 2013 těsně před půl pátou hodinou odpolední.

Na místo byly ihned vyslány dva zásahové vozy profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Havířov. Hasiči k místu dopravní nehody dorazili současně se záchranáři ZZS Moravskoslezské­ho kraje.

Při průzkumu zjistili, že se jedná o dopravní nehodu jednoho osobního automobilu, který narazil do sloupu. Zraněná osoba byla v době příjezdu hasičů již mimo vozidlo, nemusely tak být použity hydraulické vyprošťovací nástroje.

Zasahující hasiči asistovali záchranářům ze ZZS Moravskoslezského kraje při resuscitaci zraněné osoby, dále provedli zajištění místa dopravní nehody, protipožární opatření u těžce havarovaného vozidla a zjišťovali, zda nedošlo k úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu všech složek IZS prováděli také usměrňování dopravy a osvětlení místa zásahu.

Hasiči se na místo dopravní nehody vrátili později po jejím vyšetření Policií ČR i s vyprošťovacím speciálem na podvozku Tatra 815 ze stanice Havířov a pomohli vyprostit havarované vozidlo a naložit jej na vozidlo odtahové služby. Místo bylo poté předáno Policii ČR a hasiči se vrátili krátce po půl deváté hodině večerní na svou základnu.

por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet