Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Libereckém kraji pomáhají u řady nehod, dopravu komplikuje nový sníh

S novou sněhovou pokrývkou přišly do Libereckého kraje komplikace na silnicích. Hasiči od rána pomáhají u řady nehod. V 5 hodin vyjížděli turnovští profesionálové k nákladnímu autu na boku v Mašově u odbočky na Kacanovy.

Hasiči na pomoc přivolali jeřáb semilských kolegů a auto společně vytáhli. Sotva se jeřáb vrátil na základnu hasičů, byl potřebný u další události.


V Semilech v ulici Bořkovská sjel řidič osobního vozu do řeky Olešky. Auto dokonce vzal proud a zhruba 50 metrů ho řeka unášela. Hasiči zasahovali v suchých neoprenových oblecích.

Pomocí nastavovacích žebříku udělali jakousi lávku z otevřeného okýnka automobilu a muže v šoku, ale nezraněného vyprostili ven. Po vytažení automobilu z řeky semilští profesionálové přejížděli k další události, a to do části obec Košov, kde nehoda nákladního auta uzavřela komunikaci.


Plné ruce práce měli také hasiči na Jilemnicku, kde za Roztokami u Jilemnice směrem na Tample zůstala dodávka napříč vozovkou. Bouralo se také na Českolipsku, kde v části obce Pihel „vylétla“ Škoda Felicia na LPG mimo silnici.


Zhruba 10 metrů od silnice a navíc ještě na střeše skončilo auto po nehodě na R35 za Hodkovicemi nad Mohelkou směrem na Turnov. I v tomto případě se neobešli hasiči bez jeřábu, tentokrát drážních hasičů. Na místě zasahovaly 3 jednotky hasičů – z PS Liberec, dobrovolní hasiči z Hodkovic nad Mohelkou a HZSP SŽDC Liberec.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet