Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřel řidič škodovky

Osmačtyřicetiletý řidič vozidla Škoda 120 dnes (1. prosince 2006) zemřel při dopravní nehodě nedaleko Sokolnic na Brněnsku. Při nehodě, která byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 9:43 hodin, se na silnici I/380 z Brna do Hodonína před odbočkou na Sokolnice střetlo vozidlo Škoda 120 s vozidlem Renault Clio.

Řidič škodovky, který jel ve směru do Brna, se dostal do protisměru, kde se střetl s vozidlem Renault. Obě auta po nárazu skončila mimo vozovku v příkopu. Ve škodovce převrácené na střechu na místě zemřel řidič, mladá řidička Renaultu byla se zraněním převezena do nemocnice. Na místo vyjížděly dvě jednotky hasičů. Při jejich příjezdu u nehody již zasahovali zdravotníci, kteří ošetřovali řidičku Renaultu. Hasiči se zdravotníky z vraku škodovky vytáhli tělo řidiče. Na obou vozidlech hasiči udělali protipožární opatření, odpojili baterie a u škodovky s pohonem LPG uzavřeli přívod paliva. Do příjezdu policistů také hasiči na místě řídili dopravu. Provoz v okolí nehody kromě odstraňování následků havárie komplikovala také nafta na vozovce, která v délce zhruba 500 metrů vytékala z nákladního vozidla Tatra 815 a vytvořila na povrchu silnice pás místy široký až jeden metr. K očistě kluzké vozovky hasiči zavolali silničáře.

Po vyšetření a zadokumentování nehody dopravními policisty hasiči pomocí lana a navijáku vytáhli z příkopu vozidlo Renault a pomohli ho naložit k odtahu. Sorbentem zasypali menší skvrnu uniklých provozních kapalin z havarovaných aut.

kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet