Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na zasněžené silnici u Lomnice havaroval linkový autobus, nebyla to ale v Karlovarském kraji jediná nehoda

Sněhová nadílka od pondělního rána komplikuje provoz na silnicích. Podle policie se jen během dopoledne stalo několik desítek dopravních nehod. Pomoc hasičů si policie nebo záchranná služba vyžádala v šesti případech.

Na silnici z Lomnice na Vintířov havaroval na zasněžené silnici linkový autobus. Cestovali v něm dva pasažéři a řidička. Podle řidičky se ve sněhové vánici snažila vyhnout nákladnímu autu, které stálo na kraji vozovky. Autobus najel na krajnici, kde sjel ze svahu a zůstal bokem opřený o stromy rostoucí podél silnice.

Větve blokovaly dveře autobusu, cestujícím se nakonec podařilo dveře otevřít a s pomocí přivolaných hasičů v pořádku z autobusu vystoupili. Hasiči zajistili místo nehody a hlídali drobný unik provozních kapalin z nádrže. Asistovali také při vytažení autobusu zpět na silnici.


V tu samou dobu, kdy havaroval autobus u Lomnice, vyjížděli sokolovští hasiči k nehodě osobního auta v Tatrovicích, které rovněž skončilo mimo silnici. Spolujezdce ošetřila posádka záchranná služby a následně jej převezla do nemocnice, řidič z místa nehody odešel směrem k domovu, kam pro něj zajela další posádka záchranné služby.


Dalšího zraněného si vyžádala také nehoda nákladního auta v Dolních Nivách, kde auto narazilo do sloupu s elektrickým vedením. Záchranná služba převezla k ošetření v nemocnici také řidiče nákladního auta, které se srazilo s osobním na kruhovém objezdu v centru Karlových Varů, a také řidiče kamionu, který dostal smyk na silnici u přehrady Březová.

Bez zranění se pak obešla nehoda osobního auta u Mariánských Lázních, které se převrátilo na střechu.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet