Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči a pracovníci úřadů o krizovém řízení

Příslušníci HZS Jihomoravského kraje z odboru ochrany obyvatelstva a plánování krajského ředitelství a územních odborů HZS JmK se ve čtvrtek a dnes v Blansku-Těchově zúčastnili dvoudenní porady pracovníků krizového řízení jihomoravských obcí s rozšířenou působností.

Jednání pracovníků úřadů 21 obcí a měst, které svolal Krajský úřad, se zúčastnil také jihomoravský hejtman Ing. Stanislav Juránek, ve dvoudenním programu vystoupili rovněž představitelé Armády ČR, Policie ČR, Správy státních hmotných rezerv a dalších institucí.

Ředitel odboru HZS Jihomoravského kraje Bc. Zdeněk Kubeš se svými spolupracovníky účastníky porady informoval mimo jiné o přípravě aktualizace a revize havarijního plánu Jihomoravského kraje a o přípravě seznamu kritické infrastruktury kraje, obcí a měst (úřadů, institucí a pracovišť, jejichž chod je při mimořádné události nebo havárii velkého rozsahu nutné přednostně zabezpečit). Hovořil rovněž o přípravě nového seznamu potencionálních zdrojů ohrožení obyvatel kraje a také o projektu informování cestující veřejnosti, jak se mají lidé chovat a jednat v mimořádné situaci.

kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet