Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Svaté Kateřině hořel dům, plameny se šířily od olejového radiátoru v kuchyni

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje dne 4.února 2013 v 15:17 hodin přijalo oznámení o požáru střechy rodinného domu v obci Svatá Kateřina na Kutnohorsku.

Na místo události vyjela technika CAS 15 MB, CAS 30 T 815 a AZ 30 MB. Během jízdy k události si velitel zásahu nechal povolat další jednotky.

Na místo požáru se postupně dostavila profesionální jednotka hasičů ze stanice Čáslav a dále jednotka Sboru dobrovolných hasičů Svatý Mikuláš, Záboří nad Labem a z kolínského okresu jednotka dobrovolných hasičů ze Starého Kolína a Týnce nad Labem.

V době šetření příčiny požáru bylo zjištěno, že ohnisko požáru bylo v kuchyni, v místě kde byl olejový radiátor. Požár se rozšířil na dřevěný záklop stropu a dále do půdního prostoru a střešní konstrukci.

Hasiči požár lokalizovali, následně rozkryli část střechy, vyházeli veškerý hořlavý materiál a požár dohasili. Likvidace požáru byla v 18:27 hodin téhož dne.

Objekt není pojištěn a při požáru nedošlo ke zranění ani k úmrtí osob. Škoda byla předběžně odhadnuta na 500 000 Kč, uchráněné hodnoty na 1 200 000 Kč

Kovanda Luboš – vyšetřovatel požárů
Územní odbor Kutná Hora
HZS Středočeského kra­je

Sdílet