Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítězem Novoročního hasičského turnaje se stalo družstvo SPLH Hamrníky

Na zimním stadionu v Plzni na Košutce se 4. 2. 2013 konal již 8. ročník Novoročního hasičského turnaje. Turnaje se zúčastnila družstva: Hasiči Plzeň, Hasiči Domažlice a Hasiči Kopis + Tachov.

Jelikož hasičů hokejistů není mnoho je už tradicí, že turnaje se zúčastňují složená družstva z více stanic a další hosté. Tradičními hosty jsou hokejisté ze Záchranky, FN Plzeň a SPLH Hamrníky.

Sraz účastníků byl v 7:45 na stadionu Kooperativy a v zápětí se konal los, který určil složení dvou tříčlenných skupin.

V první skupině bylo nalosováno družstvo hasičů z Plzně, FN Plzeň a SPLH Hamrníky. Druhá skupina byla následující: Záchranka, hasiči Domažlice, a Kopis+hasiči Tachov.

Samotný turnaj byl zahájen na dvou halách v 8:30. Turnaj získal postupně jméno a každým rokem je vyšší a vyšší hráčská úroveň, ve které není lehké se prosadit. Letos se nejlépe ve skupinách dařilo Hasičům z Domažlic, kteří hráli velice sympatický hokej.

Skupinu A vyhrálo družstvo z Hamrníků. Aby se předešlo, že by byla jedna skupina silnější než druhá bylo sehráno poprvé i semifinále. V semifinále se utkala družstva křížem první ze skupiny A z druhým ze skupiny B a obráceně. Následovali zápasy o páté, třetí místo a finále.

Černého Petra si letos vytáhli hasiči z Plzně i přes dobrou hru se jim nepovedlo vstřelit potřebné góly a skončily na šestém místě. Páté místo obsadilo družstvo Kopis+ Tachov.


Následovaly boje o pomyslnou bednu. O třetí místo se utkala družstva z Fakultky a Záchranky. Tento zápas byl velice zajímavý a po první půli se zdálo jasnou záležitostí pro FN Plzeň vždyť vedla už 5:1.

V druhé půli však nastal herní obrat a po skvělích akcích Martina Straky (nejedná se o ligového hráče Plzně) Záchranka srovnala a vypadalo to i na celkový obrat.

Ten se však nekonal, protože přišel šestý gól do sítě Záchranky a bylo po obratu. Na tento gól už Záchranka nestačila zareagovat a ze třetího místa se radovala FN Plzeň.


Finále odstartovala dvojice rozhodčích v 15 hodin a dal se předpokládat veliký boj mezi hasiči z Domažlic a Hamrníkami. V obou družstvech hrají velice dobří hokejisté a na herním stylu to bylo znát. V zápase nechybělo nic pěkné akce, boj ale ani emoce to vše k hokeji patří.

Šťastnějším bylo nakonec družstvo z Hamrníků a odvezlo si putovní pohár a další ceny. Druhé místo patřilo hasičům z Domažlic s nejlepším střelcem turnaje Martinem Vlčkem. Martin Vlček vstřelil 5 branek a obdržel pohár a soudek piva společně s nejlepším brankářem Jiřím Outratou z Hamrníků.

Martin Provazník

Sdílet