Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osoba skončila v Praze pod tramvají, na místě zasahovali hasiči i s jeřábem

Dnes minutu po půl páté odpoledne jsme na tísňové lince přijali informaci o střetu chodce s tramvají číslo 8 na křižovatce ulic Vítkova a Sokolovská v pražském Karlíně.

Na místo okamžitě vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému včetně pracovníků dopravního podniku s jeřábem, kteří se za pomocí hasičů snažili vyprostit bezvládné tělo ležící pod tramvají.

Dle svědků z místa k nehodě postupně přijeli profesionální hasiči z první, druhé a třetí stanice, na místě jsou dva jeřáby, včetně hasičů z dopravního podniku města Prahy.

Ti osobu z pod tramvaje vyprostili za pomoci zvedacích vaků a předali ji do péče záchranářů. Po předání místa hasičům z dopravního podniku se pražští profesionálové vrátili zpět na základnu.

Záchranáři pak několik minut padesátiletou ženu resuscitovali, bohužel ta však při převozu do nemocnice na následky velmi vážných poranění a přes maximální snahu záchranářů zemřela v sanitním voze.

Na místě jsou vyšetřovatelé dopravních nehod, kteří zjišťují přesnou příčinu střetu, bližší okolnosti celé události, zajišťují svědky nehody a případné kamerové záznamy.

por. Bc. Jana Rösslerová
Policie ČR

Sdílet