Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu zahynuli dva psi

Dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů byly včera (6. prosince 2006) přivolány k požáru bytu v ulici Pod Kaštany v obci Mladé Buky na Trutnovsku.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 13:22 hodin a na místo ihned vyjeli profesionálové z Trutnova a dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města.

Požár vypukl ve dvoupokojovém bytě ve druhém nadzemním podlaží bytového domu. V době požáru se uvnitř nenacházely žádné osoby. Požár byl tak intenzivní, že zničil obývací pokoj a částečně prohořela i stropní konstrukce. Kuchyň byla poničena zplodinami hoření. Hořením molitanových částí pohovky a dalšího nábytku došlo k silnému zakouření bytu i dalších prostor domu. Hasiči proto museli po celou dobu zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár se podařilo lokalizovat ve 13:45 hodin.

V bytě ve třetím nadzemním podlaží zůstala uvězněna starší žena, která se kvůli hustému kouři na chodbě domu nemohla dostat po schodišti ven. Hasiči museli ženu evakuovat oknem pomocí žebříku. Žena se nadýchala zplodin hoření a byla přepravena záchrannou službou k dalšímu ošetření. Požár pravděpodobně vznikl od dřevěné lampičky, která spadla na pohovku, došlo k sepnutí kolébkového vypínače a zahoření hořlavých částí pohovky. Požár se následně rozšířil. V bytě se v době požáru nacházeli dva psi, kteří se udusili kouřem. Hmotná škoda byla odhadnuta na 250 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 600 tisíc korun.

Foto: stanice Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet