Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zachvátily chatu ve Varnsdorfu, rychlým zásahem hasiči zabránili dalšímu rozšíření požáru

Čtyři minuty po devatenácté hodině večerní byl na operační středisko díky všímavým sousedům nahlášen rozhořívající se požár chaty v ulici Myslivecká ve Varnsdorfu.

Na místo byly operačním střediskem vyslány čtyři jednotky – profesionální hasiči z Varnsdorfu a dobrovolní hasiči z Varnsdorfu, Rumburku a Dolního Podluží.

Profesionální jednotka navzdory špatně přístupnému místu dorazila s jednou cisternou do blízkosti hořící chaty a okamžitě zahájila hasební práce. Celkem byly během zásahu nasazeny tři C proudy, jedním zasahovali hasiči uvnitř chaty.

Díky rychlé lokalizaci se plameny nerozšířily na dřevo uskladněné v zadní části chaty, požár tak poničil pouze okolí komínového tělesa a zničil veškeré vnitřní vybavení chaty.

Dobrovolní hasiči z Rumburku a Dolního Podluží byli velitelem zásahu po příjezdu a kontrole místa odesláni zpět na své základny.

Po likvidaci požáru hasiči objekt odvětrali a ohořelé vybavení z chaty vynosili ven, kde proběhlo jeho dohašení. Po jednadvacáté hodině opustila poslední jednotka místo zásahu.

Sdílet