Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náklaďák přimáčknul Škodu na sloup osvětlení ve Vsetíně, hasiči poskytli první pomoc zraněné osobě

Jako dopravní nehoda nákladního a osobního vozidla byla včera v 13:47 hodin na tísňovou linku zlínských hasičů ohlášena událost, ke které došlo na ulici Rokytnice ve Vsetíně.

Jen několik minut stačilo profesionálním hasičům z naší stanice, aby se s jedním zásahovým vozidlem dostali na místo hlášené události. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo k nehodě kamionu zn. MAN s osobním vozidlem Škoda, které bylo svou přední částí natlačeno na sloup veřejného osvětlení, u kterého došlo k narušení jeho stability a odtržení lampy osvětlení. Ta zůstala vyset na vodičích elektroinstalace, přímo nad havarovaným osobním vozidlem.

Na místě nehody se také nacházela jedna zraněná osoba, která se z havarovaného osobního vozidla dostala ještě před příjezdem hasičů. Ti také poskytli první lékařskou pomoc, kdy jí zafixovali krční páteř pomocí límce. Následně byla předána do další péče posádce zdravotnické záchranné služby, která přijela na místo nehody bezprostředně za naší jednotkou.

Hasiči provedli zajištění místa nehody a nutná protipožární opatření. Cestou operačního střediska velitel zásahu také požádal o povolání pracovníků technických služeb, kteří by provedli zabezpečení a opravu sloupu veřejného osvětlení. Po jejich příjezdu a ukončení likvidačních prací bylo místo nehody předáno policii a jednotka se vrátila na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet