Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Husté sněžení komplikuje dopravu v Královehradeckém kraji, hasiči zasahovali u desítky dopravních nehod

Husté sněžení, které během dnešního rána zasáhlo Královéhradecký kraj způsobilo řadu komplikací na silnicích. Hasiči Královéhradeckého kraje od dnešního rána až do 13. hodiny zasahovali u třinácti dopravních nehod, a to nejen na území Královéhradeckého kraje, ale také v sousedním Libereckém kraji.

Po osmé hodině ráno vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova, dále dobrovolní hasiči z Hostinného k dopravní nehodě, která se stala v Černém Dole. Řidič osobního vozidla vyjel ze silnice a narazil do stromu. Při příjezdu první jednotky na místo byla jedna zraněná osoba mimo vozidlo a v péči záchranářů. Po nezbytném ošetření byla zraněná osoba transportována do nemocnice. Z poškozeného vozidla neunikly žádné provozní náplně. Hasiči pouze zajistili automobil proti požáru a odpojili autobaterii.


O půl dvanácté dopoledne vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice k dopravní nehodě dvou osobních vozidel k obci Suchovršice. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních látek.


Před půl jednou odpoledne vyjeli profesionální hasiči z Trutnova k další dopravní nehodě, která se stala v Náchodské ulici v Trutnově. Při srážce tří osobních vozidel byli zraněni dva lidé. Ti byli ošetřeni a následně převezeni záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních náplní.


K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli dnes po půl desáté dopoledne profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna k obci Přepychy. Havarované osobní vozidlo skončilo mimo silnici. Při příjezdu hasičů byla jedna zraněná osoba venku z auta a v péči záchranné služby. Hasiči zajistili auto proti požáru a úniku provozních náplní.


Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli před desátou hodinou dopoledne k dopravní nehodě, která se stala na 69. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. V daném úseku dálnice se srazila dvě osobní vozidla a dvě dodávky.

Střet se obešel bez zranění. Nehoda zablokovala jeden jízdní pruh dálnice. Hasiči odpojili u havarovaných vozidel autobaterie a provedli úklid silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Dvě jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře a dobrovolných hasičů z Černilova s dvěma technickými vozidly a dvěma cisternami vyjely ve 12:45 hodin k dopravní nehodě autobusu, který havaroval na silnici mezi Libřicemi a Lejšovkou. Autobus skončil v příkopu. Nehoda se obešla bez vážnějších zranění, pouze řidič byl v šoku. Při příjezdu hasičů byli všichni pasažéři venku z autobusu a jedna osoba v péči záchranářů.


Ve 12:46 hodin vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové k dopravní nehodě, která se stala v ulici Chelčického v Hradci Králové. Při srážce autobusu a sypače nebyl nikdo zraněn. Z poškozeného posypového vozu došlo k úniku nafty, kterou hasiči zasypali sorbentem.


Náchodští profesionální hasiči vyjeli o půl jedenácté dopoledne k nehodě osobního vozidla v ulici Brné ve Velkém Poříčí. Nehoda se obešla bez zranění. Cestou od zásahu hasiči zkontrolovali další dopravní nehodu, která se stala přímo před požární stanicí ve Velkém Poříčí. Při srážce osobního vozidla a kamionu byla jedna osoba zraněna.


Ve 12:27 hodin vyjeli profesionální hasiči z Broumova k dopravní nehodě, která se stala v Jetřichově. Srážka vozidla České pošty s osobním vozidlem se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidla i místo události.


Náchodští profesionální hasiči s automobilovým jeřábem vyjeli o půl jedné odpoledne k zajištění naloženého kamionu, který havaroval v ulici V Náměrkách v Bražci. U nákladního vozidla, převážejícího dvacetitunový náklad, hrozí převrácení.


Jednotka profesionálních hasičů z Jičína vyjela s vyprošťovacím automobilem k mezikrajské výpomoci do Libereckého kraje. U obce Košťálov na Semilsku došlo ke střetu osobního vozidla a hasičského jeřábu. Při nehodě byla usmrcena jedna osoba v osobním vozidle. Na místo události byla povolána další těžká technika specializované firmy, která pomůže s vyproštěním jeřábu.


Hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla v Jeřicích. Nehoda se obešla bez zranění.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet