Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ukázkové využití stavby civilní ochrany

HZS JmK si ověřoval připravenost opatření u MČ Brno-sever na řešení velkých mimořádných událostí (krizových situací).

Úřad městské části Brno-sever neponechává svému osudu stavby civilní ochrany. Naopak, postupně revitalizuje vybrané úkryty civilní ochrany se záměrem jejich následného využití nejen pro potřeby ukrytí obyvatelstva, ale i jako míst pro případné nouzové ubytování občanů, kteří z důvodu mimořádné události (krizové situace) přišli o střechu nad hlavou do doby, než dostanou ubytování náhradní. Tyto skutečnosti si tento týden jihomoravští hasiči ověřovali přímo na místě.
Bývalý úkryt civilní ochrany na Merhautově ulici je postupně revitalizován jako chráněné pracoviště úřadu a současně je využíván jako sklad materiálu pro zabezpečení protipovodňových opatření. Zároveň může sloužit jako prostor pro nouzové ubytování.
Víceúčelové využití úkrytu civilní ochrany je ukázkou toho, že mnohdy chátrající stavby civilní ochrany mohou, po finančně nepříliš náročné úpravě, smysluplně sloužit i nadále občanům. „Spolupráce mezi HZS JmK a ÚMČ Brno-sever je tradičně na velmi dobré úrovni“, dodal ředitel odboru ochrany obyvatelstva a krizového řízení krajských hasičů kpt. Bc. Zdeněk Kubeš.

kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet