Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u nehod

K nehodě dvou osobních vozidel hasiči dnes (7. prosince 2006) krátce před polednem vyjížděli do Hradecké ulice v Brně-Králově Poli. Nedaleko křížení Hradecké ulice s Palackého třídou se střetla vozidla Mercedes a Škoda Fabia.

U škodovky hasiči páčidlem otevřeli vzpříčené dveře a zraněného řidiče předali zdravotníkům. U obou vozidel hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterie, únik paliva nebo oleje nebyl zjištěn. Protože úklid vozovky zajistila správa komunikací, hasiči místo nehody předali policistům a ukončili zásah.

Na střeše mimo vozovku se ocitlo vozidlo Škoda Felicia Pick-up, které před 7. hodinou ráno havarovalo na křižovatce ulic Loosova a Vodní v Hrušovanech u Brna. Všichni tři lidé jedoucí ve vozidle vyvázli bez zranění, dostali se z kabiny bez pomoci záchranářů a odmítli případné lékařské ošetření. Protože v převráceném vozidle nebylo možné udělat protipožární opatření a v autě viditelně jiskřila elektroinstalace, hasiči vůz po zadokumentování nehody převrátili zpět na kola a odpojili baterii. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn, a hasiči proto zásah ukončili.

kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet