Středa 15. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Podvečerní sněžení začalo komplikovat dopravu ve Zlínském kraji

I přes skutečnost, že první sněhové přeháňky zasáhly území Zlínského kraje už v nočních hodinách, nedošlo k žádným komplikacím, které by vedly ke zvýšení počtu výjezdů tamních jednotek. Tento stav se nezměnil ani v průběhu dne. Zlom nastal s příchodem intenzivního sněžení v odpoledních a podvečerních hodinách.

První událost byla na operační středisko HZS ZLK oznámena v 17:09 hodin. Podle oznamovatele došlo k dopravní nehodě jednoho vozidla na komunikaci mezi Holešovem a Kurovicemi na Kroměřížsku. U nehody nedošlo k žádnému zranění. Na místo události byly vyslány jednotky profesionálů a dobrovolníků z Holešova. Havarované vozidlo bylo následně vytaženo z příkopu a jednotky se vrátily na stanici.

V 18:23 hodin byl vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Morkovice a současně i jednotce dobrovolných hasičů Morkovice – Slížany. Obě jednotky vyjely k hlášené dopravní nehodě na ulici Skavsko v Morkovicích, kde sjelo dodávkové vozidlo do příkopu a částečně bránilo provozu. Po jeho vytažení zásahovým vozidlem dobrovolných hasičů se jednotky chtěly vrátit na stanici. Cestou zpět však narazily na další zapadnuté vozidlo, u kterého provedly vyproštění.

U další dopravní nehody zasahovala jednotka profesionálů z Kroměříže, a to bezprostředně před devatenáctou hodinou na dálničním sjezdu mezi Hulínem a Otrokovicemi. Po domluvě s řidičem vozidla byla na místo nehody povolána odtahová služba, která vozidlo z příkopu vyprostila. Ani u této nehody nedošlo k žádnému zranění osob.

V 18:49 hodin byla na krajské operační středisko ve Zlíně oznámena dopravní nehoda vlaku a osobního vozidla, ke které došlo na ulici Santražiny v centru města. Na místo události vyjeli profesionální hasiči centrální stanice Zlín, ke kterým se později připojila i jednotka HZSP SŽDC Přerov. V důsledku srážky došlo k lehčímu zranění řidiče osobního vozidla, který byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Z cestujících ve vlaku nebyl nikdo zraněn. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na železniční trati zastaven.

Zatím poslední dopravní nehoda byla na operační středisko oznámena v 19:04 hodin. Jednalo se o nehodu dvou osobních vozidel u Nedašova na Zlínsku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Následky nehody likvidovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet