Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Havířově hořela střecha čerpací stanice

Pět hasičských jednotek likvidovalo v sobotu 9. 12. 2006 ráno požár střechy čerpací stanice v Havířově-Prostřední Suché. Díky jejich pohotovému zásahu nedošlo k dalšímu rozšíření požáru a ohrožení uskladněných pohonných hmot, a tak činí konečná škoda zhruba „jen“ milion korun kvůli rozebrané střeše.


V sobotu po třetí hodině ráno byl oznámen na operační středisko hasičů požár na přístřešku čerpací stanice v Havířově v Dělnické ulici. Oheň nezpozorovala obsluha benzinky, ale mladíci ze silnice. Na místo vyjely čtyři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Havířově, Karviné, Bohumína a Orlové a s nimi dobrovolná jednotka Havířov-město.

Jednotky hasily požár pěnou a musely rozebrat střechu. Oheň dostali hasiči pod kontrolu za necelé dvě hodiny po zahájení zásahu, uhašen byl krátce po osmé hodině. Na místě bylo osm cisternových automobilových stříkaček.

Předběžná škoda je odhadnuta na jeden milion korun, pravděpodobnou příčinou vzniku požáru je technická závada na elektroinstalaci svítícího loga na střeše čerpací stanice. Vzorky kabelů půjdou na expertizu, ohnisko požáru si ještě prohlédne policejní znalec.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet