Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Futsalový turnaj – výsledky

Tým Válcovny za studena se po dvou druhých místech z posledních dvou ročníků konečně stal vítězem silně obsazeného futsalového turnaje „Ostrava Cup – Pohár ředitele Hasičského záchranného sboru Mravskoslezského kraje“.

Jeho dvanáctý ročník se konal v pátek a sobotu 8. a 9. 12. 2006 v ostravské Čapkově sokolovně za účasti 16 týmů z ČR, Slovenska a Polska.

Valcíři ve finále zdolali tým HZS Moravskoslezského kraje z Karviné 6:2, když karvinští za stavu 0:4 poslali na hřiště pátého hráče do pole místo brankáře, ale nevyplatilo se jim to a dostali dva rychlé góly. Valcíři jim tak oplatili jasnou porážku 5:1 ze čtvrtfinálové skupiny a také porážku z finále před dvěma lety, kdy jim karvinští dali v posledních vteřinách utkání vyrovnávací gól a pak zvítězili na penalty. Loni byli valcíři také ve finále, ale to je zase porazil výběr profesionálních hasičů ze Středočeského kraje, letos šestý.

V boji o bronz letos těsně zvítězil ostravský výběr Policie ČR nad týmem moravskoslezské firmy Vital Trend. Nejlepším střelcem se stal Martin Opic z HZS Karviná, nejlepším brankářem David Sikora také z HZS Karviná.

Favorizovanému prvnímu týmu HZS Moravskoslezského kraje z Ostravy se nepovedla první dvě utkání v základní skupině, která o gól prohrál. Zvítězil alespoň v „malém“ finále o deváté až šestnácté místo.

Profesionálním hasičům z Karviné ale patří nejlepší výsledek – svým kolegům
z polského města Jastrzebie Zdroj, vzdáleného od Karviné 18 km, nadělili v pátek v základní skupině za 2 × 12 minut 12 gólů. Navíc před sobotními boji byli ve zjevné nevýhodě – čtyři hráči týmu museli během noci z pátku na sobotu zasahovat s dalšími profesionálními jednotkami z Karvinska u požáru v dieselové lokomotivě v Albrechticích (předběžná škoda 100 tisíc korun, vyhořel motorový prostor) a při požáru střechy čerpací stanice v Havířově (1 milion korun, rozebraná střecha) – dohromady přes šest hodin u obou zásahů. „Boj proti soupeřům na hřišti je vždy příjemnější a veselejší než boj proti ohni,“ řekl trenér karvinských hasičů Libor Ďuriš.

Konečné pořadí:
1. NOVÁ HUŤ – Válcovna za studena
2. Hasičský
záchranný sbor Moravskoslezského kraje Karviná
3. Policie ČR Ostrava
4. Vital Trend
5. HZS Moravskoslezského kraje Vítkov
6. HZS Středočeského kraje
7. Městská policie Ostrava
8. Hasiči Přerov
9. HZS Moravskoslezského kraje Ostrava I
10. Hasiči Bratislava
11. HZS kraje Vysočina
12. HZS Moravskoslezského kraje Ostrava II
13. – 16. HZS MSK Frýdek Místek, HZS Zlínského
kraje, HZS MSK Nový Jičín, hasiči Polsko

por. Mgr. Petr
Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet