Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Drážní hasiči z České Třebové zasahovali u dvou nehod, v Malé Moravě a Třebovicích

Na nahlášenou železniční nehodu na železniční přejezdu č. P4148 v Malé Moravě hasiči SŽDC Česká Třebová vyjeli 12. února 2013 v čase 9:10 vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu jednotka zjistila, že došlo k dopravní nehodě dodávkového automobilu Iveco s přívěsem.

Před příjezdem jednotky SŽDC na místě zasahovala jednotka SDH, která provedla odpojení havarovaného přívěsného vozíku od dodávkového vozidla a naložila jej již s naší pomocí na přistavený kontejner.

Jednotka za pomoci navijáku a nářadí a provedla vyproštění havarovaného dodávkového vozidla z kolejiště, pomocí navijáku a kladek provedla přesun nárazem posunutého kontejneru na původní místo.

Na místě zasahovala PČR Skupina dopravních nehod Šumperk, která provedla šetření dopravní nehody. Dále na místě SDH Hanušovice a zaměstnanec OSB SŽDC s.o.


K další dopravní nehodě pak vyjeli hasiči SŽDC v čase 13:22 hod. s vozem CAS 24 L101 v počtu 1+3 do obce Třebovice.

Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že osobní automobil Fiat Punto sjel ze srázu mimo komunikaci.

Na místě nehody provedla protipožární opatření a zajištění vozidla proti pohybu. Dvě zraněné osoby si do péče převzala posádka ZZS Ústí nad Orlicí. Po dohodě s Policií ČR OOD Česká Třebová provedla vyproštění vozidla na komunikaci za pomoci elektrického navijáku na vozidle CAS.

.> Michal Janza

Sdílet