Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Profesionálním hasičům patřilo na Velké ceně IZS ve sjezdovém lyžování vítězství v kategorii družstev

Sportovci z řad hasičů, zdravotníků, policistů, strážníků a pracovníků magistrátu města Zlína ovládli včera v dopoledních hodinách lyžařský svah areálu J. Šperky ve Zlíně, a to v rámci konání VII. ročníku Velké ceny IZS ve sjezdovém lyžování „O pohár náměstka primátora města Zlína“.

Krásné slunečné počasí, ideální sněhové podmínky a perfektní organizaci tohoto, dnes již tradičního, sportovního klání posvětily také lyžařské výkony padesátky startujících, za které by se nemusel stydět nejeden profesionál.

Sportovní „boj“ se rozhořel mezi muži, ženami a družstvy ve dvou kolech slalomu a královské disciplíně – obřím slalomu. Muži s vervou a ženy s grácií sobě vlastní zdolávali perfektně připravenou trať. Vše se neslo v duchu příjemné a přátelské atmosféry. Ani snaha o dosažení co nejlepších výsledků a umístění nezastínila pohodovou náladu těch, kteří se většinou setkávají u řešení tragických událostí.

Závěrečné vyhodnocení výsledků a ocenění těch nejlepších ve všech kategoriích bylo umocněno i jednou novinkou. Tou byl nový putovní pohár pro nejlepší družstvo. Neskromně můžeme říci, že jeho prvním držitelem se stalo družstvo profesionálních hasičů Zlínského kraje.


A jaké byly celkové výsledky?

Ženy:

  1. místo – Barbora Jalůvková – MP Zlín
  2. místo – Ivana Baťová – ZZS ZK
  3. místo – Daniela Gabrielová – ZZS ZK

Muži:

  1. místo – Zdeněk Lacina – ZZS ZK
  2. místo – Milan Kladníček – MP Zlín
  3. místo – Aleš Ambros – statutární město Zlín

Družstva:

  1. místo – HZS ZK
  2. místo – Policie ČR
  3. místo – ZZS ZK

Všem soutěžícím upřímně blahopřejeme a věříme, že za rok se na svahu zase sejdeme…

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet