Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S přibývajícím sněhem přibývá i výjezdů hasičů ve Zlínském kraji, bourají osobní i nákladní vozidla

Dopravní nehoda dodávkového vozidla, které se mělo dvakrát převrátit přes svou střechu a skončit mimo vozovku, byla hasičům na operační středisko ve Zlíně oznámena v 13:27 hodin.

K nehodě mělo dojít na komunikaci mezi Holešovem a Třeběticemi. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Kroměříže a dobrovolných hasičů z Holešova.

Na místě nehody se ukázalo, že situace nebyla tak vážná, jak bylo hlášeno. Vozidlo se sice nacházelo mimo vozovku, ale jeho poškození nebylo nijak závažné. U nehody nedošlo také k žádnému zranění osob.

Jednotky provedly protipožární opatření a po předání místa nehody se vrátily na své stanice.


V 15:03 hodin přijalo krajské operační středisko hlášení o nehodě nákladního a osobního vozidla mezi obcemi Lužná a Lidečko na Vsetínsku. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálů ze Vsetína.

Provedeným průzkumem pak bylo zjištěno, že se jednalo o srážku nákladního vozidla Scania s osobním vozidlem Škoda Octavia, které zůstalo zaklíněno pod přední částí tahače. Na místě byla zraněna jedna osoba, která byla v péči zdravotnické záchranné služby.

Hasiči postupně vyprostili osobní a následně i nákladní vozidlo. Na místo ale musel být povolán i posypový vůz údržby komunikací. Po dobu zásahu složek IZS byla komunikace zcela neprůjezdná.


K další dopravní nehodě byla po půl čtvrté odpoledne vyslána jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí. Jednalo se o nehodu jednoho osobního vozidla u obce Choryně, které se nacházelo mimo komunikaci.

Na místě již zasahovala jednotka HZS stanice Hranice na Moravě. Po převzetí místa události a její likvidaci se naše jednotka vrátila na svou stanici.


K závažnější dopravní nehodě došlo před 17:00 hodin u Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku. Po střetu vozidel VW Golf a VW Transporter, ve kterých cestovalo celkem pět osob, zůstala na zadním sedadle Golfu zaklíněna dívka ve věku asi 14 let.

Prvotní lékařskou pomoc jí poskytli zdravotníci záchranné služby přímo ve vozidle. Následně byla hasiči z vraku vozidla vyproštěna a to bez nutnosti použití vyprošťovacího zařízení a předána zdravotníkům k dalšímu ošetření a transportu z místa nehody.

Jednotka provedla protipožární opatření a předala místo události policistům, kteří zabezpečovali místo a řídili provoz.


V 17:55 hodin bylo naše operační středisko informováno, že v obci Tučapy na Holešovsku visí z mostku osobní vozidlo. Po příjezdu hasičů z Holešova bylo zjištěno, že se jedná o nehodu bez zranění a úniku provozních kapalin. Na místě byl již traktor, který provedl vyproštění havarovaného vozu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet