Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Pardubicku vyprošťovali jedno auto za druhým, k jedné kolizi letěl i vrtulník

V sobotu 23. února zasahovali hasiči Pardubického kraje u řady dopravních nehod. Například v 9. 40 hodin byl vyhlášen poplach jednotce v Králíkách a dobrovolné jednotce hasičů z Jablonného nad Orlicí.

Jednotky vyjížděly na pomoc autobusu, který se v Orličkách částečně dostal mimo vozovku z důvodu sněhové kalamity. Hasičům s vyproštěním pomohl jeřáb z orlickoústecké stanice.

Ve stejný čas vyjížděli hasiči z Pardubic a Přelouče k nehodě osobního vozidla, jež skončilo v příkopě v Břehách. K vyproštění automobilu hasiči použili jeřáb.

V 10.21 hodin vyjížděli svitavští hasiči do Rohozné, kde zapadl prázdný autobus.

Do Sezemic vyjížděli hasiči v 12.16 hodin, kde narazilo osobní vozidlo Renault Mégane do oplocení. Kolize se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní.

Osmnáct minut po poledni zasahovali hasiči v Přelouči, kde osobní automobil skončil v příkopu. Při kolizi byla zraněna jedna osoba, která byla předána do péče zdravotníků.

V Koclířově hasiči v 13.01 hodin vytahovali zapadlou Škodu Fabia.

O osm minut později vyjížděli hasiči do Jevíčka, kde zapadl sanitní vůz Volkswagen Transporter. Kolize se obešla bez zranění.

Ve stejný čas zasahovali holičtí a pardubičtí hasiči v obci Jaroslav, kde havarovala dvě vozidla. Favorit skončil na střeše. Zraněnou osobu si do péče převzala zdravotnická záchranná služba a povolán byl i vrtulník Letecké záchranné služby.

V 13.48 hodin vyprošťovali hasiči v Pardubicích automobil ze svodidel.

Po 14. hodině vytahovali svitavští hasiči a dobrovolní hasiči z Březové nad Svitavou vozidlo z příkopu na silnici v Březové nad Svitavou.

V 15.40 hodin vytahovali hasiči u Lovětínského rybníka vozidlo z příkopu. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v automobilu se nikdo nenacházel. Jednotka provedla vytažení pomocí cisternové automobilové stříkačky a lana, poté se hasiči vrátili zpět na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet