Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dřevěného přístavku v Římově se škodou 60 tisíc korun

Profesionální jednotky ze stanic České Budějovice a Český Krumlov a jednotky SDH obcí Římov, Svatý Jan nad Malší a Velešín byly dne 22. 2. 2013 v 13:57 hodin vyslány do Římova k ohlášenému požáru rodinného domu.

Jako první se na místo dostavila českokrumlovská jednotka, jejíž velitel po provedeném průzkumu podal zprávu, že se nejedná o požár rodinného domu, ale malého dřevěného přístavku stojícího v těsné blízkosti domu. Přístavek má půdorys cca 2 × 4 metry a je v něm uskladněno palivové dřevo. Požár zasáhnul přístřešek v plném rozsahu, rodinný dům zasažen nebyl. Hasiči okamžitě započali s hasebními pracemi.

Požár dostali po několika minutách pod kontrolu, zároveň s likvidací požáru ochlazovali vodou stěny rodinného domu, kde hrozilo rozšíření požáru. Zcela uhašen byl požár krátce před půl čtvrtou odpolední. Zásah byl veden v dýchací technice, jednotka SDH obce Římov zajišťovala dovoz vody do cisteren, jednotka SDH obce Svatý Jan nad Malší nezasahovala, na místě zůstala jako záloha a jednotka SDH obce Velešín byla odvolána.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na Kč 60 000,–, zásahem hasičů byl uchráněn další majetek za Kč 600 000,–. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet