Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 25. února 2013

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli před půl devátou večer přivoláni k požáru zářivky při vjezdu na parkoviště obchodního centra Futurum v Hradci Králové. Hasiči požár zářivkového světla rychle uhasili. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští profesionální hasiči vyjeli v noci na pondělí k odstranění větve, která blokovala silnici mezi Ostašovicemi a Křivicemi.


Územní odbor Trutnov

Dvě jednotky profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolných hasičů z Vítězné – Huntířova vyjely včera o půl dvanácté dopoledne k ohlášenému požáru trámu u komínového tělesa rodinného domu v obci Vítězná – Kocléřov.

Po provedeném průzkumu hasiči zjistili, že hoří trám v půdním prostoru domu. Hasiči pomocí jednoho vodního proudu požár uhasili, rozebrali záklop stropu tím, že prořízli a odstranili prkna zakrývající hořící trám a zasaženou část pomocí motorové pily odřízli a zalili vodou.

Nakonec celý prostor půdy přirozeně odvětrali. Vyšetřovatel hasičů zakázal majiteli používat komínové těleso a nařídil odstranit nedostatky na kouřovodu. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli včera po osmé hodině ráno k odstranění spadlých drátů elektrického vedení u silnice č. I/35 před obcí Podhorní Újezd. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že spadl jeden drát vedení do pole zhruba 50 metrů od silnice.

Velitel zásahu a přivolaní policisté byli následně informováni, že pracovníci ČEZu již vypnuli proud a od rána odstraňují jinou závadu na stejném elektrickém vedení a o spadlém drátu vědí. Po domluvě s dotyčným pracovníkem ČEZu hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na základnu.


K otevření dveří bytu na nábř. Irmy Geisslové v Jičíně – Novém Městě vyjeli včera po poledni profesionální hasiči z Jičína. Podle informací se uvnitř bytu měla nacházet žena, která upadla a nemohla bez pomoci vstát.

Dveře bytu otevřel ještě před příjezdem hasičů rodinný příslušník. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.


Profesionální hasiči z Jičína vyjeli v 19:19 hodin k ohlášenému požáru sazí v komíně v ulici Bolzanova v Jičíně. Hasiči vyčistili komínové těleso od žhavých sazí. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet