Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička převážející kyseliny a hydroxidy se s autem převrátila do příkopu, vážně poleptanou ji do nemocnice transportoval vrtulník

V úterý 26. února 2013 v 7:23 hodin vyjeli hasiči k dopravní nehodě osobního auta, která se stala na silnici druhé třídy č. 200 v serpentinách mezi obcemi Mířkov a Vidice na Domažlicku.

Řidička pravděpodobně v důsledku smyku převrátila auto do příkopu na střechu. Ve skleněných láhvích a barelech převážela kyseliny a hydroxidy (při průzkumu zjištěno více než 10 druhů nebezpečných látek – mimo jiné kyselina sírová, dusičná, chlorovodíková, mléčná a hydroxid draselný.

Při nehodě se nějaké láhve rozbily, uniklé kyseliny vážně poleptaly řidičku. Při příjezdu hasičů byla žena v péči záchranné služby, ta jí převážela k vrtulníku, kterým byla transportována do nemocnice.

Hasiči v ochranných oblecích společně s příslušníky chemické laboratoře z Třemošné provedli neutralizaci obalů a po převrácení auta na kola i neutralizaci celého vozidla.

Hasiči vyprostili auto na silnici a pomohli naložit na odtahovou službu. Zbytky chemikálií odvezli na policejní stanici.

Silnice byla po celou dobu zásahu zcela uzavřena, provoz byl obnoven po 13. hodině.

Zasahující jednotky:

  • HZS Domažlice
  • HZS Staňkov
  • CHL Třemošná
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet