Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cílem cvičení v České Lípě bylo seznámení se s problematikou zásahu na zařízení trafostanice

V úterý 26. února 2012 dopoledne se uskutečnilo prověřovací cvičení s námětem – Požár v objektu trafostanice v Dubické ulici v České Lípě.

Cvičení se zúčastnily jednotky v 1. stupni PP – HZS LK stanice Česká Lípa, JSDHO Česká Lípa – Stará Lípa a JSDHO Česká Lípa – Dobranov. Cvičení mělo hned několik cílů.

Zásadním úkolem bylo prověření a seznámení všech zasahujících hasičů s problematikou zásahu na zařízení trafostanice 110 KV pod tzv. velmi vysokým napětím a samozřejmě specifika a nebezpečí tohoto typu zásahu.

vysvětlil velitel stanice českolipských hasičů mjr. Mgr. Ladislav Vakula

Aby to neměli hasiči tak jednoduché, kromě požáru si museli poradit s osobou, která se na místě nacházela v bezvědomí. „Taktéž záchrana zraněné osoby proběhla bez výhrad,“ doplnil Ladislav Vakula a jak dodal, velitelé výše uvedených jednotek měli dále za úkol zodpovědět otázky týkající se bezpečnosti práce při takovémto zásahu.

Přínosem pro všechny byl odborný výklad k provozu trafostanice sdělený pracovníky ČEZ a seznámení s objekty celého provozu trafostanice. Naopak od hasičů se pracovníci dozvěděli postupy a principy při hašení a dále systém povolávání a příjezdu jednotek k události.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet