Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda ve Slaném si vyžádala tři lidské životy, na místě zasahovaly dva vrtulníky

Dne 2. 3. 2013 v 13:50 hod. byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje nahlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů na silnici 1/16 za městem Slaný ve směru na obec Řevničov. Ze stanice HZS Slaný byla vyslána zásahová jednotka profesionálních hasičů s technikou CAS 24 Terrno, která se na místo události dostavila čtyři minuty po ohlášení události.

Po příjezdu k místu události a provedeném průzkumu velitel zásahu zvážil možnosti jednotky a požádal o posilovou jednotku ze stanice Slaný. Jednotka začala provádět neodkladnou resuscitaci u zraněných osob, ve které bylo pokračováno ZZS Slaný a ze strany HZS bylo zahájeno vyprošťování zaklíněných osob. Operačním střediskem bylo na místo události vysláno jako posila zásahové vozidlo CAS 32 T815.

Ve vozech cestovalo celkem pět lidí. Muž a žena z jednoho vozu na místě podlehli těžkým zraněním a přivolaný lékař mohl už pouze konstatovat smrt. Stejně tak u mladé dívky z druhého vozu, která zemřela také před příjezdem záchranné služby. Kromě sanitek na místě zasahovaly také posádky dvou vrtulníků letecké záchranné služby.

uvedla pro server HvězdaŽivota.cz mluvčí záchranky Tereza Janečková

Z místa zásahu byly transportovány Leteckou záchrannou službou dvě osoby ve vážném zdravotním stavu do pražských nemocnic ve Střešovicích a Motole. Přes rychlou pomoc všech zúčastněných složek IZS je bilance dopravní nehody tragická. Na místě zůstaly tři usmrcené osoby.

Dle dostupných informací si nehoda vyžádala čtvrtou obět, jenž zemřela později v nemocnici.

por. Bc. Tomáš Nocar
vyšetřovatel požárů Kladno

Sdílet