Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičský potěr v Havířově – na halové pohárové soutěži mladých hasičů zazářily SDH Bludov a Lukavice

Letos netradičně 2. března 2013 své síly změřili mladí hasiči z celé republiky v prostorách Městské sportovní haly v Havířově na sportovní akci s názvem „XXIV. ročník halové pohárové soutěže mladých hasičů a zároveň XXII. ročníku neoficiálního mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska“.

Soutěž je určena nejmladším hasičům ve věku od 6 do 15 let. Pořadatelem je Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město. Soutěžilo se ve štafetě dvojic, uzlové štafetě a štafetě 4 × 40 metrů. Své dovednosti si přijelo změřit 72 soutěžních týmů snad ze všech koutů Moravy, některé přijely i z Čech, včetně 1 družstva ze Slovenska a 1 z Polska.

Na start se postavilo celkem 26 mladších družstev a 36 starších družstev hasičů. Letošní XXIV. ročník začal tradičně slavnostním přivítáním hasičského potěru, sponzorů a hostů. Halovou soutěž v kategorii mladší vyhráli hasiči z Těškovic, před Bludovem a Lukavicí.

V kategorii starších Bludov, před Lukavicí a Popovem. Kromě pohárů a medailí vítězové dostali řadu pěkných věcných a hodnotných cen.

Bc. David Dvořáček, DiS.
Foto: Libor Běčák, Deník

Sdílet
Přiložené soubory
ml_celkem.pdf zobrazit online PDF 131 kB
st_celkem.pdf zobrazit online PDF 132 kB