Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

PAPÍRSHOW 2013: Nejlepším hasičským modelem byl Star 266 Bonex polského modeláře Stoklosy

Stovky zájemců o modelařinu z papíru nejrůznějšího zaměření z Čech, Moravy, Slezska, Slovenska a Polska přijely dnes do Ostravy-Poruby do ZŠ Čkalovova, kde se již podeváté konala mezinárodní soutěž a výstava s prozaickým názvem Papír Show 2013.

Jako nejzajímavější hasičský exponát letos hasiči z HZS MSK, Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín a jednotky sboru dobrovolných hasičů Bobrovníky, kteří během dnešního dopoledne vystavovali na volné ploše před ZŠ Čkalovova svou zásahovou techniku, vybrali cisternovou automobilovou stříkačku Star 266 Bonex polského modeláře, kterým je Janusz Stoklosa z města Žywiec (Živec) Ten však do Ostravy-Poruby tentokrát nepřijel.

Hodnotící hasiče upoutala především propracovanost (a odnímatelnost) jednotlivých dílů cisterny do nejmenších podrobností, otvírající se skříně i propracovanost podvozku.

Někteří z modelářů z celé ČR také dnes dopoledne navštívili hasičskou stanici HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě-Zábřehu, kde si prohlédli jak moderní zásahovou techniku – i s podrobným komentářem a ukázkami, tak zázemí profesionálních hasičů.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet