Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Jubilejní desátý ročník akce Výstup na věž 2013 v Domažlicích měl stejné vítěze jako loni

Sbor dobrovolných hasičů v Domažlicích pořádal další ročník akce Výstup na věž 2013. Ani nové tváře nedokázaly v letošním roce pokořit rekord závodu, který drží Antonín Rendl.

V kategorii mladších se na prvním místě umístil Jiří Hnyk s časem 77,38 sekundy, první místo ve starší kategorii pak zaujal Antnonín Rendl s časem 77,73 sekundy. Oba dva tedy obhájili ve svých kategoriích loňská vítězství.

Letošní ročník byl jubilejní, desátý, a rozhodně ne poslední. A o co vlastně každý rok jde?

Úkolem závodníků je co nejrychleji zdolat 194 nepravidelných dřevěných schodů ve dvanácti patrech kamenné věže kostela na náměstí v Domažlicích. Aby jejich trasa nebyla moc snadná, komplikuje jim výběh dýchací přístroj SATURN S7 na zádech a hadice C52 v kotouči v ruce.

Samozřejmě, že celou trať překonají v pracovním stejnokroji PSII, v holeňové obuvi s pevnou podrážkou, v pracovních rukavicích a s přilbou na hlavě.


Myslíte si že pro vás není dost extrémní ?

Zkuste překonat rekord trati, který se každým rokem zkracuje. Nyní má má hodnotu 76,89 s. Každý kdo se jen dostane do ochozu věže a úspěšně zdolá nástrahy trati může věřit, že si sáhne na dno svých sil a zvítězí sám nad sebou.


Letos startovalo celkem 67 hasičů, 22 jich soutěžilo v kategorii nad 30 let, zbylých 45 pak v kategorii do 30 let. Soutěžící byli ze tří zemí, celkem bylo zastoupeno 31 hasičských sbo­rů.

Sdílet
Přiložené soubory
výsledky věž 2013.xlsx zobrazit online XLSX 13 kB