Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezpečnostní rada Jihomoravského kraje zasedala u hasičů

Na půdě krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje dnes zasedala Bezpečnostní rada Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem. 

Na jednání přijel i plukovník Ing. Drahoslav Ryba, generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky. Po ukončení pracovního setkání, během kterého se řešila mimo jiné součinnost Jihomoravského kraje a Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, předal hejtman medaile vybraným členům SDH a příslušníkům HZS JMK.

Na návrh ředitele Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje za dlouholetou a obětavou práci na úseku požární ochrany v rámci Jihomoravského kraje obdržel z roukou hejtmana bronzovou medaili:

por. Bc. Stanislav Klásek – hodonínský vyšetřovatel požárů
nprap. Karel Mazal – technik technické služby na PS Líšeň
npor. Mgr. Roman Bittner – velitel PS Pohořelice
plk. Ing. Petr Hovorka – vedoucí oddělení stavební prevence
kpt. Ing. Milan Tlamka – specialista v oblasti IZS a JPO
Josef Sláma – bývalý ředitel odboru prevence
Ing. Přemysl Fojtl – bývalý ředitel odboru operačního řízení
Jiří Malík – bývalý velitel PS Pozořice

Po předání medailí měli účastníci zasedání možnost prohlédnout si techniku HZS JMK. K ukázce bylo připraveno mobilní operační středisko se satelitním internetovým připojením, ale také speciální stabilizační sada k zajištění poškozených budov a výkopů. Hasiči ukázali vybavení pro vyprošťování a záchranu osob ze sutin a závalů a štěrbinovou kameru k průzkumu úzkých a nepřístupných prostor. K vidění byla také některá zásahová vozidla HZS.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet