Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžká nehoda motocyklisty v Mošnově zaměstnala dvě jednotky hasičů

Dvě jednotky hasičů spolu se Zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR zasahovaly včera u dopravní nehody motocyklisty a nákladního automobilu v Mošnově. Při nehodě byl zraněn motocyklista.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o dopravní nehodě krátce před druhou hodinou odpolední. Na místo byly vyslány dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Nový Jičín a jednotka SDH Příbor.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu motocyklu s nákladním vozidlem. Motocyklista utrpěl při nehodě zranění, s kterým byl přepraven vrtulníkem do nemocnice v Ostravě. Hasiči provedli zajištění místa nehody, obou vozidel proti požáru a provedli také zachycení uniklých provozních náplní z motocyklu pomocí sorbentu.

V souvislosti s touto dopravní nehodou bychom chtěli upozornit motorkáře, aby při prvních jízdách dbali zvýšené opatrnosti, neboť silnice nejsou po zimě ještě dokonale uklizené a nachází se na nich velké množství posypového materiálu. Velice jednoduše může dojít k podklouznutí motocyklu a následně k dopravní nehodě.

Zdroj: HZS Nový Jičín, www.hasicinj.cz

Sdílet