Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Vyškovsku se střetl autobus s nákladním vozidlem, na místě je několik zraněných osob

K nehodě kamionu a autobusu u Křižanovic na Vyškovsku vyslalo krajské operační středisko HZS JMK čtyři jednotky. 

Informace o události byla na tísňové lince přijata ve 12.47 hodin. K nehodě vyjela brněnská jednotka ze stanice Lidická se speciální technikou a dále jednotky HZS ze stanic Vyškov, Bučovice a Slavkov. Za sedm minut od ohlášení nehody na tísňovou linku přijela na místo první jednotka z Bučovic následovaná hasiči ze Slavkova.

Velitel zásahu zjistil, že na frekventované silnici I/50 čelně havaroval zájezdní autobus do zadní části návěsu kamionu, který jel před ním. V autobuse cestovalo 37 lidí. Hasiči nemuseli nikoho z nich vyprošťovat a velitel zásahu odvolal další přijíždějící jednotky. Měl na místě dostatek techniky i hasičů. Záchranná služba ošetřila jednoho zraněného na místě a šest dalších převezla do zdravotnických zařízení. Zbylí cestující čekali v nedalekém motorestu na příjezd náhradního autobusu.

Hasiči usměrňovali v místě zásahu dopravu do příjezdu Policie ČR. Následně v jejich spolupráci frekventovaný tah na Uherské Hradiště uzavřeli a Policie dopravu odkláněla na vedlejší silnice.

K odtažení poškozeného autobusu přijela specializovaná firma. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení připravili rozbitou přední část autobusu na odtah. Po odstavení vraku mimo silnici jednotka z Bučovic očistila vozovku a krátce před čtvrtou hodinou Policie silnici opět zprovoznila.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet