Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Letečtí záchranáři pátrali po dítěti u vodní nádrže na Seči

Krátce před 13. hodinou byli hradečtí hasiči požádáni o pomoc při záchraně topícího se dítěte na přehradní nádrži Seč na Chrudimsku. Prvotní informace hovořily o tom, že se dítě nachází ve vodě pod ledem.

Na místo události vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové s hasičem – leteckým záchranářem na palubě. Policisté po příletu na místo informovali posádku vrtulníku o pohybu pětiletého chlapce a dali jeho popis.

Vrtulník znovu vzlétl k průzkumu podél břehu nádrže. Zhruba kilometr od místa shromaždiště posádka zpozorovala malého chlapce, který stál na břehu u vody. Vrtulník přistál nedaleko místa nálezu, ale malý chlapec začal utíkat. Lékař vyběhl za chlapcem a po několika metrech jej dostihl.

Dítě bylo následně předáno policistům, kteří jej odvezli k jeho matce. Cestou od této události byl vrtulník odvolán k naléhavému případu zástavy srdce staršího muže v rodinném domě v obci Křivice u Týniště nad Orlicí. Do zahájené resuscitace se zapojil také hasič – letecký záchranář a muže se podařilo po několika minutách oživit. Následně byl naložen do vrtulníku a transportován do královéhradecké nemocnice.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet