Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči evakuovali bazénové centrum v Karlových Varech, unikl tam chlór, pět dětí se přiotrávilo

V bazénovém centru v Karlových Varech došlo dnes, v sobotu 9. 3. 2013 ve 14:30 hodin, k úniku chloru do prostoru bazénu. Nebezpečná látka se šířila ve vnitřních prostorech bazénového centra, zejména v části tobogánu.

Plynný chlor je jedovatý plyn štiplavého zápachu, který dráždí oči a dýchací orgány, způsobuje křečovitý a dráždivý kašel. Vyšší koncentrace mohou způsobit otok plic. Příznaky se mohou objevit i po několika desítkách hodin od nadýchání se.

V době úniku bylo v centru 133 návštěvníků, z nichž 25 bylo odvezeno sanitními vozy do Krajské nemocnice v Karlových Varech, 55 osob bylo ošetřeno na místě. Zbylí návštěvníci odešli z centra před příjezdem záchranářů.

HZS KVK: Žádáme všechny občany, kteří byli v bazénu v době úniku, aby sledovali příznaky možného nadýchání chloru a v případě nevolnosti se okamžitě obrátili na lékaře.

Informace o stavu zraněných osob podá dispečink Karlovarské krajské nemocnice na telefonním čísle 353 115 779.

Centrum je v tuto chvíli evakuované, hasiči dokončují průzkum všech prostorů a odvětrávají místa zasažená únikem.

Situaci v bazénu šetří PČR jako obecné ohrožení z nedbalosti. Bezprostředně po události se sešli zástupci IZS, hygieny, stavební odbor a primátor a řešili nastalou situaci. Bazén je do odvolání uzavřen.

Podle posledních informací z karlovarské nemocnice zůstalo pět dětí hospitalizovaných na dětském oddělení s lehkou otravou po intoxikaci chlorem.

V bazénovém centru už k úniku chlóru došlo, článek vyšel na webu i s fotogalerií ze zásahu.

Sdílet