Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě hořela střecha domu, 22 lidí bylo evakuovaných

Čtyři hasičské jednotky zasahovaly v pátek 22. 12. 2006 ráno u požáru střechy a půdního prostoru třípodlažního pavlačového domu v Ostravě-Kunčičkách v Šenovské ulici, kdy muselo být evakuováno 22 obyvatel domu.

Požár střechy ohlásila na Centrum tísňového volaní v Ostravě řidička auta, projíždějící kolem domu před šestou hodinou ranní. Na místo vyjelo celkem šest cisternových stříkaček ze stanice HZS Moravskoslezského kraje Ostrava-Fifejdy a z ostravských dobrovolných sborů z Radvanic, Kunčiček a Heřmanic, rovněž automobilový žebřík.

Hasiči vyvedli z bytů 22 obyvatel domu, kteří zásah přečkali venku a pak se mohli vrátit do domovů. Požár střechy a půdy byl lokalizován za hodinu po jeho nahlášení, zcela uhašen byl před půl devátou, kdy museli hasiči rozebírat střešní konstrukci. Na místo byl přivolán zástupce radnice městského obvodu Slezská Ostrava, která bude řešit případné náhradní ubytování pro rodiny, bydlící pod půdním prostorem, a provizorní opravu střechy.

Při požáru ani zásahu nebyl nikdo zraněn. Vyšetřovatel hasičů odhaduje předběžnou škodu na 700 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet