Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu ve 3. patře zaměstnal hasiče ze Středních Čech, v nemocnici skončili čtyři lidé

Dnes 13. března byla v půl desáté na operační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje přijata informace o požáru bytu. K požáru došlo v Čáslavi na Kutnohorsku.

Na místo byly ihned vyslány profesionální jednotky ze stanic Čáslav a Kutná Hora, posílené o dobrovolné jednotky SDH Žleby a Vrdy. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že objekt je silně zakouřen a hoří byt ve třetím patře.

Hasiči vyvedli ze zakouřených prostor pět osob z toho čtyři lidé byli odvezeni do nemocnice na pozorování. Hasiči provedli lokalizaci a následnou likvidaci požáru pomocí jednoho vysokotlakého proudu v dýchací technice. Následně byla celá budova odvětrána pomocí přetlakové ventilace. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 10:25 hodin, úplná likvidace požáru byla ohlášena velitelem zásahu v 10:45.

V 11.10 hodin hasiči udělali závěrečný průzkum objektu termokamerou, žádná skrytá ohniska neobjevili. Způsobená škoda je odhadnuta na 520.000 Kč, uchránit se hasičům podařilo hodnoty za 7 milionů.

Foto: Luboš Kovanda – HZS Středočeského kraje

Sdílet