Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Kamion vylétl na náledí ze silnici, zastavil se těsně u železniční trati

Štěstí v neštěstí měl ve středu ráno řidič kamionu na hlavním silničním tahu z Mostu do Chomutova poblíž mosteckého jezera Matylda. Po smyku skončil s kamionem mimo silnici a zastavil se jen pár metrů od kolejiště.

Na zasněžené silnici u autobusové zastávky dostal řidič smyk. Ještě předtím než vylétl z komunikace se jeho návěs zapříčil a celé vozidlo se smykem otočilo téměř o 180 stupňů. Kabina auta trčela jen pár metrů od kolejiště. Řidič z nehody vyvázl naštěstí bez zranění.

U havarovaného nákladního auta zasahovala profesionální jednotka mosteckých hasičů a posléze si případ převzali drážní hasiči z Chomutova.

Ti podle velitele zásahu Jaroslava Opáleckého poté zajistili poškozenou nádrž pohonných hmot kamionu a pomáhali odtahové službě s vytažením kamionu. Do země tak podle odborníků uniklo z poškozené nádrže několik set litrů pohonných látek.

Na místo dorazili také pracovníci životního prostředí, Českých drah a zástupci majitele autodopravy, jejichž řidič havaroval. Naštěstí kamion pouze prorazil zábradlí, ale nepoškodil zabazpečovací zařízení Českých drah.

Text a foto: Honza Vraný/ JV PRESS

Sdílet