Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Čeladné mají nový dopravní automobil, plastovou zástavbu do něj vyrobila firma ZHT

Začátkem měsíce března 2013 předali zástupci firmy ZHT Group a.s. dopravní automobil značky Volkswagen Crafter jednotce Sboru dobrovolných hasičů Čeladná.

Devitimístný Volkswagen u firmy prošel kompletní přestavbou na hasičský automobil.

První fází výroby bylo polepení vozidla dle platné legislativy a montáž výstražného zařízení.

Na střeše vozidla je umístěna světelná LED rampa značky Zdeněk Holomý Elctronics, typ 1092 mm VNL 012LV BSB 12V, která je chráněná ocelovým rámem. V masce jsou umístěny dvě přídavná LED záblesková světla.

V zadní části najdeme čtyři přídavná záblesková LED světla, dvě modré a dvě oranžové barvy, která jsou rovněž chráněna ocelovým rámem. Vzhledem k tomu, že vozidlem budou převáženy děti na soutěže, je v zadní části nákladového prostoru vozu možnost spustit přes vypínač přídavná oranžové světla.


Nákladový prostor automobilu je rozdělen do dvou částí. V prostřední části (za sedačkami) je oddělen přepážkou a po levé straně je vstup do šatny.

Požadavkem zákazníka totiž bylo vytvořit ve vozidle šatnu, kterou využijí k převlékání do soutěžních dresů na hasičských soutěžích. Aby měli uživatelé v prostoru šatny při převlékání maximální soukromí, jsou v ní zatmavená skla a u vstupu pak záclonka.

Šatna je vybavena lavicí s odklopným víkem k uložení materiálu a po levé straně je vestavěná police například k odložení helem, nebo sportovních dresů.


Okna v nákladovém prostoru jsou chráněna ocelovými mřížemi. Vestavba je vyřešena dle přání zákazníka. Uprostřed vestavby je umístěn plnovýsuv na požární stříkačku.

Na levé straně se pak nachází výsuv, který slouží k uložení hydraulického vozíčku na požární stříkačku. Dále se v levé spodní části nachází dvě savice o délce 2,5 m. V prostoru nad těmito výsuvy je police k odložení zavazadel a v plastových držácích jsou zde umístěny dva kusy sportovních proudnic.

V pravé části vestavby se nachází police, které slouží k odložení libovolného materiálu. Dále jsou zde pomocí rychloupínáků umístěny dva hasicí přístroje a vyprošťovací nástroj Hooligan standard o délce 91,4 cm.

Na pravém panelu na dveřích jsou umístěny dva vypínače. Jeden slouží ke spuštění LED osvětlení nákladového prostoru a druhý ke zmíněnému spouštění přídavných oranžových zábleskových LED světel.


V zadní části vestavby jsou pomocí rychloupínacích prvků upevněny na stěně ložného prostoru dvě savice o délce 1,5 m. Dále najdeme ve spodní části kontejner na 5 hadic B75 a 6 hadic C52. Hadice jsou v tomto kontejneru zajištěny pomocí textilních popruhů na suchý zip.

V prostoru nad hadicovým kontejnerem se nachází čtyři oddíly polic pro uložení libovolného materiálu.

Celý prostor vestavby je osvětlen pomocí LED světla.

ZHT Group a.s.

Sdílet