Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Újezdec na Uherskobrodsku hořela chata, hasiči museli dojet přes cyklostezku a louku

Přesně v 08:00 hodin přijalo krajské operační středisko zlínských hasičů informaci o požáru celodřevěné chatky v obci Újezdec na Uherskobrodsku.

K hlášené události byla vyslána jednotka profesionálů ze stanice Uherský Brod se dvěma cisternovými automobily. Současně byl vyhlášen požární poplach také jednotce dobrovolných hasičů obce Těšov.

Požár byl viditelný již při příjezdu k označené lokalitě, ale jak bylo vzápětí hasiči zjištěno, jeho přesné místo se nacházelo na nepřístupném místě mezi řekou Olšavou, Luhačovickým potokem a železniční tratí.

Po provedení pěšího průzkumu velitelem zásahu a telefonické domluvě s operačním důstojníkem se podařilo techniku nasměrovat po cyklostezce, přes železniční přejezd a přes louku přímo k místu události.

Vzhledem ke skutečnosti, že v době příjezdu jednotek byl objekt provizorní dřevěné chatky o půdorysném rozměru 5 × 4m již zcela pohlcen plameny, byla jeho záchrana nereálná. Po likvidaci události a příjezdu vyšetřovatele požárů se jednotky postupně vrátily na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet