Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v rodinném domě ve Starém Městě

Dne 24. 12. 2006 v 10:51 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě ve Starém Městě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Starého Města. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prvním patře rodinného domu došlo k požáru televizoru.

Už při příjezdu hasičů byl vidět kouř vycházející z horního patra rodinného domu. Hasiči vyběhli do patra a v silně zakouřených místnostech pronikli do jídelny. Tam došlo k požáru televizoru, nábytku a dalších věcí. Požár byl rychle lokalizován a uhašen. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru do dalších místností domu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Celé horní patro muselo být odvětráno.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že obyvatelé horního patra se dívali na televizi, vypnuli ji dálkovým ovladačem a odešli společně do kostela. V době jejich nepřítomnosti došlo k požáru. Požár zjistili další rodinní příslušníci žijící v přízemí a okamžitě zavolali hasiče.

Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla technická závada na televizoru. Požár se rozšířil do blízkého okolí a na nábytek. Požár vyprodukoval velké množství kouře, který společně se sazemi poškodil veškeré vybavení všech místností horního patra. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100 000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty majetku za 2 mil. Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet