Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali následky krádeže paliva, nafta v obci Modrá na Uherskohradišťsku unikala do kanalizace

V 06:51 hodin přijalo krajské operační středisko zlínských hasičů žádost o poskytnutí pomoci při likvidaci možného úniku nafty do kanalizace v areálu zemědělského družstva v obci Modrá na Uherskohradišťsku.

Na místo hlášené události vyjeli profesionální hasiči stanice Uherské Hradiště s dvěma zásahovými vozidly. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že v důsledku krádeže došlo pravděpodobně k úniku asi 40 litrů nafty do kanalizace, jejíž vpusť se nacházela prakticky přímo pod nádrží nákladního vozidla.

Dále bylo zjištěno, že kanalizace ústí do blízkého potoka. Tam ale nebyly žádné stopy po ropných produktech zjištěny. Hasiči proto provedli propláchnutí kanálu vodou, což jednak potvrdilo, že ústí do místního potoka, ale také bylo zjištěno, že se na hladině potoka začaly objevovat mastné skvrny.

Hasiči zabránili jejich dalšímu šíření pomocí položení norné stěny.Zachycené ropné produkty pak zasypali sorbenty. Za pomocí sorbentů byly likvidovány i zbytky nafty u vstupu do kanálu. Následně bylo místo zásahu předáno majitelům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet