Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Deset zraněných hasičů při dopravní nehodě v Anglii

Dne 25. 12. 2006, tedy na Boží hod vánoční krátce po 6. hod. ranní, došlo nedaleko Londýna v hrabství Essex ke srážce dvou požárních automobilů Dennis Sabre ze stanic Southend-on Sea a Leight-on Sea při jízdě k požáru bytu. Zraněné hasiče převezla záchranná služba do nemocnice Southend General Hospital.

Tato poměrně kuriózní dopravní nehoda hasičských vozidel se stala, když Dennis od Essex County Fire and Rescue Service ze stanice Sutton Road/Southend-on-Sea byl vyslán k požáru bytu v obytném domě na Avenue Road/Southend a v osudnou chvílí vjížděl do křižovatky North Street x London Road. Ve stejný okamžik přijížděl na toto místo zprava po London Road druhý Dennis, tentokrát z požární stanice Mountdale Gardens/Leight-on Sea, vyslaný ke stejnému požáru, jenž chtěl zahnout vpravo do Milton Road. Na křižovatce došlo ke střetu a převrácení jednoho z vozidel – Dennis z Leight-on Sea narazil svojí přední částí do boku Dennisu ze Southendu, který se tak po nárazu téměř převrátil. Tomu však naštěstí zabránil sloup dopravní kamery na křižovatce. Kdyby tam nebyl, vše dopadlo jistě mnohem hůře, neboť neovladatelný Dennis by zřejmě po boku vjel do přilehlého obchodu. Hasiči z vozidla Leight-on Sea přes svá zranění pomohli kolegům z převráceného Dennisu Southend-on-Sea ven.

Po oznámení nehody, která se stala jen nedaleko od místa hlášeného požáru (Avenue Road je do slova a do písmene za rohem…), operační středisko k události vyslalo další jednotky. Jednalo se o požár nábytku v přízemním bytu obytného domu. Z něj byla včas evakuována hasiči tříčlenná rodina a domácí zvířectvo – 5 koček a pes. Záchraně rodiny přispělo instalované kouřové čidlo, které je zavčasu probudilo.

K dopravní nehodě bylo povoláno několik sanitních vozidel záchranné služby pro ošetření a odvoz zraněných hasičů do Southend General Hospital. Zranění nejsou naštěstí vážná, pět hasičů bylo ošetřeno na místě, pět jich bylo převezeno do nemocnice – tři ze stanice Leight-on a dva z Southend-on. Křižovatka, potažmo okolní komunikace, byla kvůli vyšetřování nehody policií několik hodin zcela uzavřena. Hasiči událost rovněž šetří.

Foto: Paul Wood-UK, Essex County Fire and Rescue Service, Google, The Sun
Sdílet